Nieuwe subsidieregeling elektrisch vervoer geldt niet voor Caribisch Nederland

Den Haag – De nieuwe subsidieregelingen voor elektrisch vervoer en duurzaam ondernemen die op 1 januari ingaan en vandaag door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat via een tweet onder de aandacht werden gebracht, gelden niet voor Caribisch Nederland.

“Deze subsidie is niet beschikbaar in de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De situatie op de eilanden is anders dan in Nederland en vraagt daarom om maatwerk. Wel kijken we hoe we met een speciale regeling elektrisch rijden kunnen stimuleren op Bonaire”, aldus het ministerie.

Alweer een half jaar geleden liet het Bestuurscollege van Bonaire weten dat het graag zou zien dat de voor Europees Nederland geldende subsidieregelingen voor elektrisch vervoer ook voor Bonaire worden opengesteld en daarover in gesprek te zijn met het ministerie.

Lees hier: Bonaire wil elektrisch vervoer stimuleren

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.