Sterke opmars corona in Caribisch deel Koninkrijk

Willemstad – In het Caribisch deel van het Koninkrijk is het aantal coronabesmettingen opgelopen naar 2.879, een verviervoudiging ten opzichte van de 672 een week eerder.

Op Curaçao en Aruba, waar de omikronvariant vorige week opdook, is de toename het grootst. Op Curaçao ging het in een week van 232 naar 1.511, op Aruba van 267 naar 1.105 en Sint Maarten noteerde een stijging van 59 naar 136. Het kleine Saba dat tot nu toe slechts enkele gevallen telde, maakt zich zorgen nu er 16 actieve besmettingen zijn. Op Bonaire is sprake van een stabiele situatie. Daar schommelt het aantal gevallen al weken net iets boven de honderd. Op Sint Eustatius zijn al langer geen besmettingen geconstateerd.

Het aantal coronapatiënten op de eilanden dat in het ziekenhuis ligt, is met 22 relatief laag. Maar omdat het ziekenhuis op Aruba wordt verbouwd, loopt de opnamecapaciteit daar tegen zijn grenzen aan. Mede daarom worden 6 coronapatiënten verpleegd in Colombia.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.