Omikronvariant ook op Curaçao vastgesteld; Nederland stuurt 60.000 boostervaccins

Willemstad – Ook op Curaçao is de omikronvariant van het coronavirus nu officieel vastgesteld. Dat maakte de regering op het eiland vrijdag bekend. Het aantal geregistreerde coronabesmettingen neemt er flink toe: van 202 op 17 december naar 964 op vrijdag 24 december.

Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth is er vooral een grote stijging in het aantal infecties te zien bij mensen tussen de 18 en 33 jaar. Curaçao wil een verdere stijging van de besmettingen tegengaan door zo snel mogelijk iedereen van 18 jaar en ouder een boosterprik te geven.

Vanaf zondag 26 december kunnen alle volwassenen op het eiland een extra prik krijgen. Daarvoor wordt onder meer een grote priklocatie in voetbalstadion SDK geopend. Dit weekend komen 60.000 boosterprikken uit Nederland aan op het eiland.

Cruiseschepen die willen aanmeren in Curaçao moeten zich aan strenge regels houden, zei Gerstenbluth vrijdag tijdens een persconferentie. Het cruiseschip Odessey of the Seas werd enkele dagen geleden door zowel Curaçao als Aruba geweigerd toen bleek dat zeker 55 passagiers en bemanningsleden positief hadden getest op corona.

In het algemeen geldt dat cruiseschepen die wel mogen aanmeren, moeten melden hoeveel van de passagiers aan boord zijn gevaccineerd. Alleen gezonde mensen mogen aan land.

Eerder deze week werd de omikronvariant al vastgesteld op Aruba en Sint Maarten. Ook daar lopen de besmettingen op. Zorgen zijn er eveneens op Saba waar zich sinds het uitbreken van de pandemie slechts 13 gevallen hebben voorgedaan, maar dat op dit moment 6 nieuwe casussen telt.

Op Bonaire dat lang te maken heeft gehad met een langdurige hoge golf blijft het aantal besmettingen gestaag dalen. Sint Eustatius meldt ondanks een lage vaccinatiegraad al enige tijd geen besmettingen. Inwoners houden echter hun hart vast nu onder druk van Den Haag besloten is de grenzen per 1 januari verder te openen om het economisch herstel te bevorderen.    

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.