Premier Wever-Croes hield overheidsvakbonden voor het lapje

Oranjestad – Minister-president Wever-Croes blijkt de overheidsvakbonden zoet te hebben gehouden met een dode mus. Om de bonden ertoe over te halen af te zien van nieuwe stakingen wekte zij de indruk in onderhandeling te zijn met Den Haag over het terugdraaien van de 12,6% korting op de ambtenarensalarissen.

Naar nu bekend is geworden, wist de premier reeds op 29 november dat een dergelijk verzoek volstrekt kansloos was. Op die dag liet het College financieel toezicht per brief weten dat de regering van Aruba “ervan moet uitgaan dat de korting onverkort gehandhaafd wordt”.

Het heeft er alle schijn van dat daarvan tijdens de gesprekken met de bonden door Wever-Croes geen melding is gemaakt. Omdat het Cft zijn brieven aan regeringen pas weken na verzending openbaar maakt, leefden de bonden in de veronderstelling dat de premier achter de schermen vocht om Den Haag te overtuigen aan hun eisen tegemoet te komen.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.