Caribische Nederlanders verdienen kwart minder

Den Haag – In Nederland wonende Caribische Nederlanders hebben – net als inwoners met een Surinaamse, Turkse en Marokkaanse migratieachtergrond – gemiddeld een kwart minder te besteden dan Europese Nederlanders. Zij lopen daardoor een groter risico op betalingsachterstanden en problematische schulden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarvan de uitkomsten vandaag zijn gepubliceerd.

Het inkomensverschil met Europese Nederlanders blijkt ook bij tweede en derde generatie migranten bestaan. De verschillen zijn over de laatste twee decennia maar weinig gedaald. Een gemiddeld lagere scholing is een belangrijke factor omdat dat de arbeidsmarktpositie nadelig beïnvloedt. Veel ouderen hebben bovendien te maken met een zogeheten AOW-gat.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.