Curacao

Strengere Nederlandse inreisregels gelden niet voor reizigers uit Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – Van de nieuwe inreisregels die vannacht om 0.01 uur in Nederland van kracht worden voor reizigers buiten de EU/Schengen worden de Caribische delen van het Koninkrijk uitgezonderd. Dat blijkt uit een publicatie vandaag van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizigers van buiten de EU/Schengen moeten altijd een negatieve testuitslag bij zich hebben. Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden moeten altijd in quarantaine, variërend van 5 tot 10 dagen. Deze regels gelden ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

“De nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers uit EU/Schengenlanden, de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba”, aldus het ministerie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.