Oud-minister Hoogervorst volgt Kamp op als lid College financieel toezicht

Den Haag – De Rijksministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Julisa Frans M.sc. als lid van het College financieel toezicht (Cft) op voordracht van Sint Maarten en van drs. Hans Hoogervorst als lid op voordracht van Nederland.

Frans volgt Russell Voges op, wiens termijn op 1 oktober 2021 afliep. Hoogervorst volgt Henk Kamp op, die op 24 september 2021 terugtrad toen hij minister van Defensie werd in het demissionaire kabinet-Rutte III. Frans en Hoogervorst treden beide toe tot het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten. Hoogervorst neemt daarnaast ook zitting in het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het College Aruba financieel toezicht (CAft).

Julisa Frans is zelfstandig consultant en verricht momenteel verschillende advieswerkzaamheden. Hiermee beschikt zij over de noodzakelijke kennis en achtergrond voor haar toekomstige werkzaamheden. In de periode van 2008 tot 2021 vervulde Frans diverse financiële functies bij de overheid, waaronder die van senior financieel beleidsadviseur. Ook was zij verantwoordelijk voor diverse financiële aspecten van de herstelwerkzaamheden na orkaan Irma. Frans was tevens lid van de Monitoring Committee belast met het monitoren van de uitvoering van het pakket van hervormingen en het bijhouden van het totaaloverzicht daarbij voor de overheid van Sint Maarten.

Hans Hoogervorst is na een jarenlange carrière in de Nederlandse politiek, tien jaar geleden benoemd tot voorzitter van de International Accounting Standards Board in Londen en lid van de Raad voor financiële stabiliteit. Van 2007 tot 2011 was hij bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Daaraan voorafgaand was hij minister van Volksgezondheid, waarbij hij onder meer een nieuw zorgstelsel invoerde. Tussen 2002 en 2003 was hij minister van Financiën en van 1998 tot 2002 staatssecretaris van het ministerie van Sociale Zaken. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Julisa Frans
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.