Vakbonden stellen Arubaanse regering ultimatum

Oranjestad – De vakbonden van overheidspersoneel hebben het kabinet Wever-Croes een ultimatum gesteld. Als woensdag om uiterlijk 13.30 uur de loonkorting van 12,6% niet is ingetrokken, voeren de bonden de acties op.

Na werkonderbrekingen vorige week, legden ambtenaren het werk gistermorgen tot 12.30 uur neer. Na afloop van die actie vroeg minister-president Wever-Croes 2 etmalen bedenktijd. De premier zegt begrip te hebben voor de eisen van de bonden, maar kan daar alleen aan tegemoet komen als Nederland meewerkt.

Aan de door Nederland verstrekte liquiditeitssteun is de voorwaarde verbonden dat de regeringen van Aruba, Curaçao en Sint Maarten de totale loonsom van het overheidsapparaat met 12,5% verlagen. Het is aan de regeringen om te bepalen hoe die besparing wordt bereikt, maar ze hebben er alle drie voor gekozen de salarissen van alle ambtenaren met dat percentage te korten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.