Aruba

Vakbonden voeren druk op regering Aruba op om einde te maken aan loonkorting

Oranjestad – De vakbonden van overheidspersoneel hebben hun leden opgeroepen vanochtend niet aan het werk te gaan, maar naar het lineair park te komen om te demonstreren tegen de weigering van het kabinet Wever-Croes de korting van 12,6% op de ambtenarensalarissen ongedaan te maken.

De actie, zo is de bedoeling, wordt om 12.30 uur beëindigd. Afgelopen woensdag onderbraken medewerkers van de overheid en overheidsdiensten het werk al voor 2 uur. De vakbonden eisen dat de loonmaatregel per direct wordt ingetrokken. Zij stellen onder meer dat de overheid dankzij het aantrekkend toerisme weer voldoende inkomsten genereert om bezuinigingen te kunnen terugdraaien.

De korting op de overheidssalarissen is een van de voorwaarden die Nederland heeft gesteld aan het verstrekken van liquiditeitssteun in de vorm van rentevrije leningen. Aruba blijft zeker tot medio 2022 afhankelijk van die steun. Op 1 april eindigt de looptijd van de leningen. Voor die datum moeten de landen het eens worden tegen welke voorwaarden de leningen worden verlengd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.