Curacao

Tekort Curaçao pakt dit jaar honderden miljoenen lager uit dan begroot

Willemstad – De economie van Curaçao herstelt zich zo voortvarend dat het financieel tekort van de overheid over heel 2021 honderden miljoen guldens lager gaat uitvallen dan begroot.

Uitgegaan werd van een tekort van 822 miljoen. Op basis van de resultaten tot en met het 3e kwartaal voorspelt het kabinet Pisas nu een gat 510 miljoen. Door het snelle en sterke herstel van het toerisme krabbelt ook de totale economie op hetgeen tot hogere inkomsten voor het land leidt.  

“De belastingbaten in het derde kwartaal tonen een opmerkelijke stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019 komen de gerealiseerde belastingbaten in het derde kwartaal 2021 uit op circa 95 procent. De stijging is het gevolg van de na juni, door de opleving van het toerisme, ingezette economische groei”, aldus het College financieel toezicht.

Lees hier de brief van het College financieel toezicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.