Cft mild voor Sint Eustatius: Begrotingstekort “toelaatbaar”

Oranjestad – Hoewel de wet de openbare lichamen verplicht sluitende begrotingen te presenteren, vindt het College financieel toezicht het “toelaatbaar” dat Sint Eustatius volgend jaar uitgaat van een financieel tekort van 0,7 miljoen dollar.

“Gezien de fase van herstel waarin het OLSE verkeert vanuit zowel de gevolgen van de coronacrisis als het perspectief van de Wet herstel voorzieningen, acht het Cft het begrote tekort voor 2022 toch toelaatbaar. Het weerstandsvermogen biedt daar ook ruimte voor”, aldus het Cft.

Minder toegeeflijk is het College over het voor 2023 begrote tekort van 0,8 miljoen. “Het Cft adviseert de begroting vanaf 2023 weer sluitend te maken. Hiervoor zal nadere bijsturing nodig zijn.” Het Cft denkt dat vooral besparingen in de personeelslasten zijn te realiseren.

Lees hier de brief van het College financieel toezicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.