Kamer: Sinterklaasoptocht Bonaire niet als landelijke intocht op Nederlandse tv

Den Haag – De Sinterklaasoptocht op Bonaire zal volgend jaar niet als landelijke intocht door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) worden uitgezonden. Althans, de Tweede Kamer heeft vandaag een voorstel daartoe van PVV’er Martin Bosma met overgrote meerderheid afgewezen. De motie van Bosma, fanatiek fan van Zwarte Piet, kreeg slechts de steun van zijn eigen fractie, Forum voor Democratie en de Groep Haga. De tekst van de motie luidde als volgt:

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de sinterklaasintocht op Bonaire plaatsvindt met echte Zwarte Pieten; overwegende dat de meerderheid van ons volk wil dat Zwarte Piet zwart blijft; constaterende dat de NPO pretendeert ‘van ons allemaal, voor ons allemaal’ te zijn; verzoekt de Minister ervoor zorg te dragen dat deze inclusieve intocht op Bonaire volgend jaar wordt uitgezonden als de landelijke intocht van Sinterklaas.

Het wegstemmen van de motie betekent niet dat de meerderheid bezwaar heeft tegen de uitzending van de Sinterklaasoptocht van Bonaire, maar deze eerbiedigt de wet die de NPO beschermt tegen politieke invloed op de programmering.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.