Bevolking Bonaire groeit ondanks Covid fors door immigratie

Kralendijk – De Covid-pandemie lijkt nauwelijks invloed te hebben op de groeisprint van de bevolking van Bonaire. Die nam in 2020 met 830 toe tot 21.700, meldt het Bureau voor de Statistiek in de vandaag gepresenteerde 10e editie van Trends in the Caribbean Netherlands 2021.

Tegenover 1.418 immigranten stonden vorig jaar 699 emigranten. Er werden 228 baby’s geboren en 111 overlijdens geregistreerd. De groei is vrijwel gelijk aan die in 2019, maar aanzienlijk hoger dan in de jaren daarvoor. Het aantal Europese Nederlanders dat zich op Bonaire heeft gevestigd, is opgelopen tot 3.400, bijna twee keer meer dan 10 jaar geleden. De bevolking van Sint Eustatius en Saba bleef nagenoeg gelijk. Ander terreinen die worden belicht zijn onder meer de werkgelegenheid, de economie, het toerisme, de natuur etc.

Trends in the Caribbean Netherlands 2021 kan de eilandbesturen helpen bij het maken van beleid. Bonaire ontkomt er bijvoorbeeld niet aan zich de vraag te stellen of het zo onstuimig wil doorgroeien. Het rapport is vandaag digitaal aangeboden aan gezaghebber Edison Rijna, regeringscommissaris Alida Francis en staatssecretaris Raymond Knops.

Lees hier het gehele rapport.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.