Statia en Saba kunnen in één keer alle inwoners boosteren, Bonaire moet faseren

Den Haag – Bonaire krijgt niet zoals Sint Eustatius, Saba en de Waddeneilanden voldoende vaccins uit Nederland geleverd om in één keer de gehele bevolking een boosterprik te geven. Dat blijkt uit de brief van minister van VWS Hugo de Jonge over de boostercampagne die hij zojuist naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. “Vanzelfsprekend wordt de boostercampagne ook uitgevoerd op de BES-CAS eilanden. De lokale GGD’en dragen zorg voor de planning en uitvoering van de boostercampagnes conform de RIVM-richtlijnen”, aldus de bewindsman.

“Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire starten, net als Europees Nederland, de boostercampagne met 60-plussers, bewoners van zorginstellingen en zorgpersoneel met direct patiënt- en cliëntcontact. Curaçao start op 13 december. De andere genoemde eilanden zijn reeds gestart. Vanuit logistiek oogpunt heb ik besloten dat Saba en Sint Eustatius de boostervaccinatie direct voor de hele in aanmerking komende bevolking (vanaf 18 jaar) mogelijk maken. De campagne start met de mensen van 60 jaar en ouder. Saba start aankomende week, Sint Eustatius is reeds gestart.” De Waddeneilanden (circa 24.000 inwoners) krijgen“vanwege het beperkte inwonertal” de boostervaccinatie voor alle inwoners boven de 18 jaar in één keer.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.