PVV-Kamerlid Bosma wil aankomst Sinterklaas op Bonaire op Nederlandse tv

Den Haag – Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) wil dat volgend jaar de aankomst van Sinterklaas op Bonaire door de publieke omroep wordt uitgezonden als “de landelijke intocht”.

Bosma verzet zich al jaren fanatiek tegen de steeds breder levende opvatting dat Zwarte Piet een racistische karikatuur is. Hij verwijst daarbij regelmatig naar Bonaire waar kleurenpieten nog een kleine minderheid vormen. Tijdens het wetgevingsoverleg over de begroting voor media diende de PVV’er de volgende motie in:

De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de sinterklaasintocht op Bonaire plaatsvindt met echte Zwarte Pieten; overwegende dat de meerderheid van ons volk wil dat Zwarte Piet zwart blijft; constaterende dat de NPO pretendeert “van ons allemaal, voor ons allemaal” te zijn; verzoekt de Minister ervoor zorg te dragen dat deze inclusieve intocht op Bonaire volgend jaar wordt uitgezonden als de landelijke intocht van Sinterklaas, en gaat over tot de orde van de dag.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.