Rechter op Curaçao: 1 miljard schadevergoeding wegens leegroven Ennia

Willemstad – De rechtbank in Willemstad heeft de in de VS wonende miljardair Hushang Ansary c.s. veroordeeld tot een schadevergoeding van ruim 1 miljard gulden voor het leegroven van het verzekeringsbedrijf Ennia Caribe.

De rechtbank acht niet alleen de 94-jarige zakenman Ansary aansprakelijk, maar ook zijn dochter en de oud-directeuren  Abdallah Andraous, Ralph Palm en Gijsbert van Doorn.  Het gerecht heeft vastgesteld dat na de overname van Ennia in 2006 sprake is geweest van een wijziging van het beleid en van transacties en uitgaven, die zeer nadelig waren voor Ennia.

Voor zover aan gedaagden daarvan als bestuurders of toezichthouders een ernstig verwijt kan worden gemaakt, zijn zij voor de door Ennia geleden schade aansprakelijk gehouden. Het gerecht heeft hierbij veel gewicht toegekend aan het feit dat Ennia een verzekeraar is en aan het belang van de (pensioen)polishouders dat Ennia ook op langere termijn aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.

Lees hier het gehele vonnis

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.