Arubaanse overheid keerde 57 miljoen te veel uit aan coronasteun werkgevers

Oranjestad – De overheid heeft in 2020 in het kader van coronasteun tenminste 57 miljoen gulden te veel aan loonsubsidie uitgekeerd aan werkgevers. Daarvan wordt melding gemaakt in een brief  van het College Aruba financieel toezicht waarin het reageert op de financiële resultaten tot en met het derde kwartaal.

“Aruba heeft op basis van de controle op de verstrekte loonsubsidie in 2020, geconstateerd dat AWG tenminste 57 miljoen te veel is uitbetaald. Het CAft benadrukt het belang van het inrichten van een daadkrachtig terugvorderingsproces en adviseert verder de controle van de verstrekte loonsubsidieregeling van het jaar 2021 uiterlijk op 1 april 2022 af te ronden. Daarnaast is het belangrijk dat de vordering van de te veel betaalde loonsubsidie wordt opgenomen in de financiële administratie van het land”, aldus het CAft.

Het teveel betaalde maakt deel uit van de liquiditeitssteun die Aruba van Nederland ontvangt.

Lees hier de gehele brief van het CAft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.