Statenlid Braam (MFK) naar rechter om ministerspost op te eisen

Willemstad – Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft de hoop op een ministerschap nog niet opgegeven. Hij heeft daartoe een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid aangespannen.

Braam, sinds 2016 Statenlid, werd deze zomer door formateur Gilmar ‘Pik’ Pisas (partijleider van de MFK) gevraagd minister van Justitie te worden. In een gesprek met gouverneur Lucille George-Wout kreeg hij te horen ‘niet ministeriabel’ te zijn wegens een vroegere veroordeling. Hij verklaarde daarop zich terug te trekken omdat er “te veel ruis” was over zijn kandidatuur.

Braam bestrijdt ooit te zijn veroordeeld, omdat hem geen straf is opgelegd. Hij is twintig jaar geleden in Nederland vervolgd omdat hij als huisarts seks heeft gehad met een patiënte van wie hij bovendien wist dat ze emotioneel kwetsbaar was en – door een andere arts – voor een depressie werd behandeld. Braam zocht de naar Nederland verhuisde vrouw op toen hij in Nederland was. Tot aan de Hoge Raad werd “ontucht” bewezen geacht, maar een straf werd niet opgelegd.

Het MFK-Statenlid stelt zich op het standpunt dat de schuldigverklaring op zichzelf geen reden is hem niet ministeriabel te verklaren en eist daarom alsnog het ministerschap op. Minister-president Pisas neemt de post Justitie waar om deze vrij te houden voor zijn partijgenoot.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.