Financieel beheer Sint Eustatius na 4 jaar Nederlands bestuur nog altijd niet op orde

Den Haag – Bijna 4 jaar nadat Nederland het bestuur over Sint Eustatius overnam, is de financiële huishouding nog altijd niet op orde. Ondanks de inzet van een legertje Nederlandse ambtenaren heeft het College financieel toezicht nog veel aan te merken. Zo is het opnieuw niet gelukt de jaarrekening tijdig op te leveren.

Het openbaar lichaam koerst bovendien af op een financieel tekort. Waar de wet begrotingsevenwicht voorschrijft, is er over de eerste 9 maanden een gat van 1 miljoen dollar dat naar verwacht aan het einde van het jaar opgelopen zal zijn tot 1,5 miljoen. Statia ontvangt over 2021 van het ministerie van BZK 2,2 miljoen als compensatie voor de gevolgen van de coronacrisis en nog eens 1,2 miljoen van het ministerie van SZW.

Het Cft heeft regeringscommissaris Alida Francis per brief laten weten erop te vertrouwen dat het jaar zonder tekort wordt afgesloten.

Lees hier de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.