Tweede Kamerlid Wuite (D66) botst met PVV‘er Bosma over Zwarte Piet

Den Haag – De Tweede Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Martin Bosma (PVV) zijn elkaar verbaal in de haren gevlogen tijdens het debat over de cultuurbegroting. Die laatste, bekend om zijn provocerende stijl, opende de aanval op degenen die in Zwarte Piet een racistische karikatuur zien.

Bosma noemde Zwarte Piet het slachtoffer van “een bloeddorstige extreemlinkse meute die er op uit is het Sinterklaasfeest kapot te maken.” Wuite wees de PVV‘er erop dat zij in haar jeugd is uitgescholden voor Zwarte Piet, dat dat haar pijn had gedaan en zij zich buitengesloten voelde van de maatschappij. Zij constateerde dat het Sinterklaasfeest-nieuwe-stijl voor alle kinderen leuk is, maar daar wilde Bosma niet aan: “Op Bonaire zijn ze gek op de zwartste Zwarte Piet.”

PVV’er Bosma verklaarde ook nog dat hij “knettergek” wordt van slavernijtentoonstellingen en “gezeur” over kolonialisme.

Kijk hier het debat terug.

PVV’er Martin Bosma: “Op Bonaire zijn ze gek op de zwartste Zwarte Piet”.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.