Aruba

Regering Aruba laat financieel tekort hoger oplopen dan nodig is, zegt het Cft

Oranjestad – Door aanbevelingen van het College financieel toezicht in de wind te slaan, laat het kabinet Wever-Croes het financieel tekort hoger oplopen dan nodig is. Dat blijkt uit een brief waarin het Cft reageert op een begrotingswijziging.

De regering verwacht dat het tekort 140 miljoen lager uitvalt dan de oorspronkelijk begrote 775 miljoen. Het gat kan echter nog met tientallen miljoenen verder worden verkleind als de inkomensverhogende en kostenbesparende adviezen van het Cft worden uitgevoerd.

De economische groei over 2021 is naar boven bijgesteld, van 10,9 naar 13,9%. Uit de brief blijkt voorts dat het conflict over de besparing op de AZV nog niet is opgelost. Hoewel de regering met Nederland heeft afgesproken 60 miljoen te bezuinigen, weigert zij daar uitvoering aan te geven.

Lees hier de brief van het Cft.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.