OM ziet af van vervolgen loterijbaas voor moord op Curaçaose politicus Wiels

Willemstad – Het Openbaar Ministerie op Curaçao gaat loterijbaas Robbie dos Santos niet vervolgen voor betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels in 2013. Dat heeft het OM bekendgemaakt.

Dos Santos kwam al snel na de moord in beeld als verdachte. Er werden huiszoekingen verricht en in 2019 werd hij aangehouden en zat hij enkele weken vast. Het OM laat nu weten niet tot vervolging over te gaan omdat er “geen wettig en overtuigend bewijs” is dat de eigenaar van een van de grootste loterijen op het eiland betrokken was bij de moord.

Dos Santos liet zich bijstaan door de Nederlandse strafpleiter Stijn Franken, oud-advocaat van onder anderen Willem Holleeder, en de Curaçaose advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran. De halfbroer van Dos Santos, oud-minister George Jamaloodin, is eerder dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor het uitlokken van de moord op Wiels.

Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten. Hij was toen politiek leider van de partij Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk). De politicus had aangekondigd onderzoek te willen doen naar de gokmaffia op Curaçao, maar of de opdrachtgevers in die kring of bij zijn politieke rivalen moeten worden gezocht is 8 jaar later nog altijd onduidelijk. Alle uitvoerders zijn wel opgepakt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.