Stimuleren lokale landbouw begint vruchten af te werpen op Bonaire

Kralendijk – Bonaire wil voor zijn versproducten minder afhankelijk worden van import. Reden waarom lokale landbouw, veeteelt en visserij wordt gestimuleerd. In de nieuwe editie van het magazine Bon Bini Bonaire, een uitgave van het kabinet van de Gezaghebber, worden twee initiatieven belicht die bijdragen aan de zelfvoorzienendheid van het eiland.

Het biologische theefabriekje dat Bonairiaan Edson Frans bij wijze van liefhebberij is gestart, begint inmiddels serieuze business te worden. DailyFresh van het echtpaar Bob en Lauri Janssen neemt binnenkort een grote kas vol hightech in gebruik voor het op basis van een gesloten ecologisch systeem verbouwen van groente en kweken van vis.

In deze editie ook aandacht voor de gewenste transitie van massa- naar kwaliteitstoerisme. Directeur Miles Mercera van de Tourism Corporation Bonaire benadrukt dat het eiland – naast zon, zee en strand – ook de actieve toerist veel te bieden heeft. Dat laat onverlet dat er ook fors geïnvesteerd wordt om stranden te voorzien van eigentijdse voorzieningen, inclusief gratis WiFi.  Drie ondernemers uit de toeristische sector vertellen hoe zij de coronacrisis zij doorgekomen, maar het nu drukker dan ooit hebben. Tweede Kamerlid Attje Kuiken beschrijft waarom Bonaire haar hart heeft gestolen.

Ook wordt er stilgestaan bij het verbod op wegwerpplastic en het investeringsplan van Water- en Energiebedrijf Bonaire om het aandeel groene elektriciteit van 25 naar 80% te verhogen. “De natuur zit in de genen van de Bonairiaan”, hield gezaghebber Edison Rijna zijn gehoor op het IUCN World Conservation Congress in Marseille voor, zo blijkt uit de ruime samenvatting van zijn toespraak.

Lees hier de nieuwe Bon Bini Bonaire

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.