Knops weigert documenten openbaar te maken: Schadelijk voor betrekkingen van Nederland met Curaçao en Aruba

Den Haag – Staatssecretaris Knops (BZK) weigert documenten openbaar te maken omdat de inhoud ervan schadelijk is voor de betrekkingen van Nederland met Curaçao en Aruba.

Dat blijkt uit de reactie van de bewindsman op een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om stukken vrij te geven die betrekking hebben op de opvang van Venezolaanse migranten/vluchtelingen op Curaçao en Aruba.

Knops vreest tevens dat de “eenheid van het regeringsbeleid in het geding kan worden gebracht” als bepaalde opgevraagde documenten openbaar worden gemaakt. Bij enkele andere documenten spelen volgens hem veiligheidsrisico’s mee.

Lees hier de brief van Knops en de wel openbaar gemaakte documenten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.