Sint Maarten

Jaar cel voor oud-Statenlid Sint Maarten

Philipsburg – Een dag nadat Statenlid Claudius Buncamper wegens ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude 3 jaar cel tegen zich hoorde eisen, kreeg oud-parlementariër Frans Richardson door de rechtbank een jaar cel opgelegd. Bovendien moet hij ruim 850.000 gulden aan ‘criminele opbrengsten’ aan het OM betalen. Tevens mag hij 3 jaar geen publieke functie vervullen.

Richardson wendde zijn invloed als Statenlid onder meer aan om een bouwbedrijf lucratieve contracten te bezorgen voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van het overheidsagentschap Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) waarvan het gebouw door orkaan Irma zwaar beschadigd was.

Lees hier het gehele rechtbankverslag in de Daily Herald

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.