Jaar cel voor oud-Statenlid Sint Maarten

Philipsburg – Een dag nadat Statenlid Claudius Buncamper wegens ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en belastingfraude 3 jaar cel tegen zich hoorde eisen, kreeg oud-parlementariër Frans Richardson door de rechtbank een jaar cel opgelegd. Bovendien moet hij ruim 850.000 gulden aan ‘criminele opbrengsten’ aan het OM betalen. Tevens mag hij 3 jaar geen publieke functie vervullen.

Richardson wendde zijn invloed als Statenlid onder meer aan om een bouwbedrijf lucratieve contracten te bezorgen voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van het overheidsagentschap Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) waarvan het gebouw door orkaan Irma zwaar beschadigd was.

Lees hier het gehele rechtbankverslag in de Daily Herald

Bericht delen
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Advertentie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.