Sint Maartens Statenlid Buncamper hoort 3 jaar cel eisen voor ambtelijke corruptie

Philipsburg – Tegen Statenlid Claudius Buncamper (United St. Maarten Party) is 3 jaar gevangenisstraf geëist wegens o.a. het aannemen van 600.000 gulden aan steekpenningen, het vervalsen van facturen waardoor persoonlijke uitgaven uit de landskas werden betaald en gesjoemel met het verkrijgen van een stuk grond.

Als hoofd van de afdeling Infrastructuur van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur (VROMI) heeft Buncamper er volgens het OM in ruil voor steekpenningen voor gezorgd dat het bedrijf Robelto and Sons een contract voor het beheer van de vuilstort kreeg door de aanbestedingsprocedure te manipuleren. Ook zou Buncamper hebben geregeld dat er geen of slechts beperkt werd toegezien of het bedrijf de werkzaamheden naar behoren uitvoerde.

Lees hier een uitgebreid verslag in de Daily Herald

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.