Saba aan de Hollandse pieper

Saba – Met de komst van ruim 1.000 kilo aardappelen uit Nederland kunnen 22 boeren op Saba aan de slag met het zelf telen van aardappelen. De 42 zakken van elk 25 kilo zijn geschonken door coöperatie Agrico. De boeren betalen een symbolisch bedrag van 1 dollar per pond.

Het initiatief komt van de Nederlandse boerin Sandra Cryns-Hop die een deel van haar jeugd op Saba doorbracht toen haar vader er van 1976 tot 1980 betrokken was bij de ontwikkeling van landbouw. Vorig jaar zijn bij wijze van proef 6 soorten aardappelen geleverd om te ontdekken welke het beste gedijt op Saba. Dat blijkt de rode Alouette te zijn.

Het project past in de ambitie om meer lokaal te produceren zodat het eiland minder afhankelijk wordt van import, benadrukte gedeputeerde van Landbouw Rolando Wilson bij de aankomst van de zending.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.