Ontwikkeling Plaza-gebied eventueel koppelen aan COHO-traject

Den Haag – Staatssecretaris Knops (BZK) en minister Van Engelshoven (OCW) wijzen het verzoek van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao en het Heritage-Plaza Consortium om de herontwikkeling van het gebied rond het voormalige Plaza-hotel te koppelen aan het COHO-traject niet op voorhand af.

Maar het is dan wel aan het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning om het initiatief te nemen. Bovendien moet de ontwikkeling aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de Curaçaose economie, schrijven de bewindslieden aan het APC/HPC.

Knops en Engelshoven laten tevens weten dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kan adviseren bij het overleg met UNESCO in Parijs. Aangezien Willemstad op de Werelderfgoedlijst staat, moeten stedenbouwkundige ontwikkelingen voldoen aan strenge voorwaarden om de status van werelderfgoed niet in gevaar te brengen.

Lees hier de gehele brief van Knops

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.