Gedoe rond veerdienst Saba/Statia begint op soap te lijken

Saba – Het gedoe rond de veerdienst tussen Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten begint veel weg te hebben van een soap. Uit het contact dat Saba’s gezaghebber Jonathan Johnson met de Douane Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft gehad, valt op te maken dat de diensten wel willen meewerken, maar dat een verordening bepaalt dat de grenzen uitsluitend tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds open mogen zijn.

Johnson meldde dat de gesprekken wordt voortgezet om een oplossing te vinden zodat de veerdienst alsnog van start kan gaan. Dat had eigenlijk per 1 november zullen gebeuren. Eerder al heeft de gezaghebber zijn verbazing erover uitgesproken dat reizigers tussen Saba en Sint Eustatius onderworpen worden aan een grenscontrole en erop gewezen dat dit tussen Terschelling en Ameland niet het geval is.

De bestuurders van Saba en Sint Eustatius hebben afgesproken gezamenlijk een beroep te doen op de betrokken ministeries (IenW, Financiën, Defensie en – vanwege de coördinerende rol – BZK) om snel met een oplossing te komen. IenW heeft de veerdienst mogelijk gemaakt door een subsidie van 2 miljoen euro beschikbaar te stellen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.