CAS-landen willen samen sterker staan in onderhandelingen met Nederland

Oranjestad – De minister-presidenten Evelyn Wever-Croes, Gilmar Pisas en Silveria Jacobs en de ministers van Financiën van de CAS-landen komen vandaag bijeen op Aruba.

Volgens een mededeling van het ministerie van Algemene Zaken van Curaçao “zal overlegd worden over onderwerpen van interesse voor alle drie landen. De thema’s zijn onder andere de liquiditeitsuitdagingen, de NOW regeling en andere belangrijke en actuele thema’s.”

Een ingewijde weet te vertellen dat de werkelijke inzet van het overleg is om het eens te worden over een gezamenlijke strategie voor de onderhandelingen met Nederland over de verlenging van de tot nu toe verstrekte coronaleningen. Deze zijn tot 1 april rentevrij, maar of dat zo blijft is nog onduidelijk. Ook is er nog geen aflossingsschema vastgesteld. De landen denken als gesloten front meer kans te maken Nederland ervan de overtuigen de leningen – tenminste gedeeltelijk –om te zetten in een schenking.

De delegaties proberen elkaar ook te vinden in hun verzet tegen de in hun ogen te vergaande voorwaarden die Den Haag stelt aan liquiditeitssteun. Ze zouden met name de opgelegde salariskorting in de (semi)publieke sector stapsgewijs willen terugdraaien.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.