Lucht tussen openbaar lichaam Bonaire en Chogogo Resort lijkt te zijn geklaard

Kralendijk – Tussen het openbaar lichaam Bonaire en de directie van het in aanbouw zijnde Chogogo Resort lijkt de lucht te zijn geklaard. Eerder deze week werd bekend dat de Dienst Toezicht en Handhaving een dwangsom van 1,2 miljoen dollar had opgelegd omdat de hoteleigenaar, de familie Schellevis, zich niet aan afspraken zou hebben gehouden.

In een verklaring laat het Bestuurscollege weten achter dat besluit te staan, maar het steekt tevens de hand in eigen boezem met de constatering dat “het proces binnen het openbaar lichaam Bonaire niet optimaal was.” Om die reden zijn gezaghebber Rijna en gedeputeerde Kroon in gesprek gegaan met Chogogo-directeuren Hans en Gertrude Schellevis om de situatie die is ontstaan omtrent de werkzaamhede, waarvoor de vergunningaanvraag nog niet is afgerond, te bespreken. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de Directie Toezicht en Handhaving en de Directie Ruimte en Ontwikkeling aanwezig,

“Wij hebben heldere afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de werkzaamheden kunnen worden voortgezet. Als het Chogogo Resort zich aan de voorwaarden houdt, zal het OLB zich inspannen om te zorgen dat wat aan onze kant moet gebeuren tijdig wordt gedaan. Bonaire en het Chogogo Resort hebben een gezamenlijk belang en dat is gasten die worden verwacht een plezierige vakantie op ons eiland te bieden”, aldus gezaghebber Rijna.

Hans Schellevis zegt “blij” te zijn met de uitkomst van het overleg en “de oplossingsgerichte opstelling” van de overheid. “Vanzelfsprekend staat ook bij ons de bescherming van de natuur en in het bijzonder het koraal voorop, want dat is waarvoor onze gasten komen.” Beide partijen hebben eveneens afgesproken om na de voor 1 december geplande opening van het hotel met elkaar de gevolgde procedures te evalueren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.