Brison treedt alsnog af als voorzitter Staten Sint Maarten

Philipsburg – Statenvoorzitter Rolando Brison heeft zijn ontslag ingediend. Hij blijft wel deel uitmaken van de fractie van United Peoples Party. Brison kwam vorige week in het nauw door het op sociale media rondgaan van een buiten zijn medeweten opgenomen gesprek waarin hij zich in grove bewoordingen denigrerend uitliet over collega-politici en ministers.

Oppositiepartijen riepen Brison op de eer aan zichzelf te houden, maar die zag in het gebeurde geen aanleiding op te stappen. Hij kreeg steun van minister-president Silveria Jacobs die benadrukte dat de gewraakte uitspraken uit hun context waren gehaald.

Donderdagavond maakte Brison in een liveuitzending via zijn Facebookpagina bekend alsnog te hebben besloten het statenvoorzitterschap neer te leggen. Hij zei ook tijd te nemen om zichzelf te evalueren en er aan te werken een beter mens te worden. Ondanks de beledigingen aan het adres van zijn fractieleider Grisha Heyliger mag Brison partijleider blijven.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.