Waardering in Tweede Kamer voor beboeten en vervolgen Chogogo Resort Bonaire voor illegale zandstort

Den Haag – Het kabinet Rutte moet steun en waardering uitspreken voor het optreden van het openbaar lichaam Bonaire, de Dienst Toezicht en Handhaving en het Openbaar Ministerie tegen het in aanbouw zijnde Chogogo Resort. De Tweede Kamerleden Lammert van Raan en Christine Teunissen (beiden Partij voor de Dieren) riepen daartoe op in een vandaag ingediende motie.

Het hotel is een boete van 1,2 miljoen dollar opgelegd omdat het 3.500 ton zand heeft gestort op het strand zonder daarvoor een vergunning te hebben en zonder maatregelen te nemen om het koraalrif te beschermen. Behalve waardering voor het ingrijpen verzoeken de Kamerleden van de PvdD ook dat het kabinet “het bestuur van Bonaire aanbiedt om toezicht en handhaving verder te versterken zodat het koraal beter beschermd kan worden.”

Staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat ontraadde de motie omdat zij “niet over natuurbescherming gaat.” Zij adviseerde de indieners het nog een keer te proberen bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.