Werkstraf voor bedreigers Wever-Croes

Oranjestad – De rechtbank in Oranjestad heeft twee Arubanen conform de eis van de officier van justitie een werkstraf van 30 uur opgelegd voor het bedreigen van minister-president Evelyn Wever-Croes.

De twee hadden die bedreigingen op 29 december  geuit op Facebook naar aanleiding van een persconferentie waarin de premier nieuwe maatregelen aangekondigde vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen. Wever-Croes deed aangifte van deze bedreigingen.

De officier van justitie stelde tijdens de zitting dat zij in haar functie van minister-president handelde in het belang van de volksgezondheid en in het belang van het land Aruba. “Ruimte voor kritiek is aanwezig, maar dat is heel wat anders dan bedreigingen uiten jegens de minister-president. Dergelijke uitlatingen vormen een ernstige inbreuk op de gevoelens van veiligheid van de minister-president en haar omgeving”, aldus het OM.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.