Aftreden Statenvoorzitter Sint Maarten Brison geëist na grove beledigingen

Philipsburg – Statenvoorzitter Rolando Brison is in opspraak door in ronduit onparlementaire bewoordingen denigrerende uitspraken te doen over de fractieleider van zijn eigen partij United Peoples Party Grisha Heyliger, andere Statenleden en ministers. De beledigingen, gedaan na een Statenvergadering, zijn kennelijk buiten Brisons medeweten opgenomen en vervolgens via social media verspreid.

De oppositiepartijen United St. Maarten Party en de United Democrats eisen Brisons onmiddellijke aftreden omdat hij het aanzien van de Sint Maartense politiek en dat van het land heeft besmeurd. Oud-premier Sarah Wescot noemt de uitspraken “walgelijk en verwerpelijk” en vindt dat Brison zijn geloofwaardigheid als parlementsvoorzitter heeft verloren.

Brison, toch al niet van onbesproken gedrag, heeft schriftelijk gereageerd. Hij benadrukt dat zijn uitspraken zijn gedaan in een “privé-setting”. De opnamen zijn volgens hem “bewerkt en gemonteerd” en uit hun context gehaald. Maar ontkennen dat het zijn stem is die te horen is, doet hij niet. Volgens hem heeft “ieder van ons wel eens een verhitte conversatie.”

In zijn verklaring spreekt Brison de hoop uit dat zijn partijgenote Heyliger de grove beledigingen aan haar adres “niet persoonlijk” zal opvatten.  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.