RMR geeft groen licht voor lening van 76 miljoen aan Curaçao

Den Haag – De Rijksministerraad heeft vandaag groen licht gegeven voor liquiditeitssteun aan Curaçao ter grootte van 76 miljoen gulden. Het is de vraag of dat voldoende is om tot de jaarwisseling aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, maar het geeft het kabinet Pisas – met de bodem van de landskas in zicht – in elk geval weer wat lucht.

De lening van 76 miljoen gulden (37,2 miljoen euro) werd niet eerder betaalbaar gesteld omdat Curaçao niet aan de voorwaarden had voldaan. Of dat nu wel het geval is, is onduidelijk. In de besluitenlijst van de Rijksministerraad wordt slechts vermeld dat “inmiddels weer de nodige stappen zijn gezet in de uitvoering.”

Sint Maarten kreeg de voor het vierde kwartaal benodigde liquiditeitssteun al in september toegekend. Aruba komt nog altijd niet in aanmerking voor een volgende lening omdat het niet aan alle voorwaarden heeft voldaan.

******************************************************************

(Advertentie)

(Klik hier om de advertentie als een printbare pdf-versie te downloaden)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.