Politie Curaçao boos om RTL-documentaire

Willemstad – De Nederlandse televisiemaker Ewout Genemans heeft zich de woede van de Curaçaose politie op de hals gehaald. Zijn maandag door RTL5 uitgezonden documentaire over “de duistere kant” van Curaçao is bij de korpsleiding verkeerd gevallen. Juridische stappen worden overwogen.

In de documentaire lijkt het erop dat de lokale politie aan de opnamen meewerkten. Dat werd gedaan omdat Genemans was ingehuurd door de Koninklijke Marechaussee om een reportage te maken over de bestrijding van de criminaliteit op het eiland.

Het lokale politiekorps, maar ook anderen in Willemstad vinden dat de televisiekijker een overdreven eenzijdig negatief beeld van Curaçao wordt voorgehouden. De programmamaker zou zich bovendien niet aan de belofte hebben gehouden de documentaire voor uitzending aan de korpsleiding te laten zien.

Twee weken geleden zond RTL een door Genemans op Bonaire gemaakte documentaire over de “meest luxueuze gevangenis van Zuid-Amerika” uit.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.