Militairen opgepakt wegens drugsgebruik

Willemstad – Zeven Nederlandse militairen zijn dinsdag op Curaçao door de Koninklijke Marechaussee opgepakt voor het gebruik en in bezit hebben van drugs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanhoudingen volgden nadat vorige week een 33-jarige Curaçaoënaar werd gearresteerd die de cocaïne leverde. Hij was actief in uitgaansgelegenheden en verkocht zowel aan militairen als burgers. De zeven militairen (22 tot 40 jaar) werden tegelijk aangehouden op militair terrein, vermoedelijk een van de kazernes in Willemstad.

Defensie voert ten aanzien van drugsgebruik een zerotolerancebeleid. Toch komt het geregeld voor dat militairen worden betrapt. In het verleden is het voorgekomen dat militairen Defensie-transporten gebruikten om partijen cocaïne naar Nederland te smokkelen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.