Kwaliteit zorg Caribisch Nederland moet richting niveau Europees Nederland

Den Haag – De gezondheidszorg in Caribisch Nederland moet “toegroeien naar een met Europees Nederland vergelijkbaar kwaliteitsniveau”. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) aan de Tweede Kamer in antwoord op een vraag van Joba van den Berg (CDA).

“Ook in Caribisch Nederland werkt het ministerie van VWS aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van de zorg, waarbij rekening wordt gehouden met wat er in de regio mogelijk is. De COVID-crisis in het Caribisch deel van het Koninkrijk heeft duidelijk gemaakt dat een verdergaande samenwerking tussen de CAS- en de BES-eilanden noodzakelijk is om een hogere kwaliteit mogelijk te maken en te houden.”

“De problemen die in Europees Nederland spelen, zoals het groeiende tekort aan zorgpersoneel, spelen in het Caribisch deel van het Koninkrijk eveneens. Door samenwerking van ziekenhuizen in de regio te stimuleren (door middel van de Dutch Carribean Hospital Association) heeft het ministerie van VWS de ambitie om de bereikbaarheid van de zorg in de Caribische regio te verhogen en uitzendingen naar Colombia te verminderen”, aldus De Jonge.

******************************************************

(advertentie)

Klik hier om een Pdf-versie te downloaden
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.