Curacao

Ruime Kamermeerderheid voor verhoging minimumloon en uitkeringen Caribisch Nederland

Den Haag – Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag voor de motie van Jorien Wuite (D66) gestemd om het wettelijk minimumloon en de sociale uitkeringen in Caribisch Nederland per 1 januari met 10% te verhogen. Voor stemden SP, GroenLinks, BIJ1, Volt, DENK, PvdA, PvdD, Fractie Den Haan, D66, ChristenUnie, VVD, SGP, Lid Omtzigt, CDA, BBB en Groep Van Haga. De stemmen tegen kwam van rechts: PVV, Forum voor Democratie en JA21.

De motie van Joba van den Berg (CDA) om niet alleen de hogere energiekosten in Europees Nederland, maar ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba te compenseren kreeg eveneens een ruime meerderheid. Staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dilan Yeşilgöz-Zegerius heeft daarvoor inmiddels een bedrag van 2 miljoen euro toegezegd.

Het amendement van Laura Bromet (GroenLinks) om de onderstand te verhogen naar 70% van het minimumloon komt in december in stemming als er ook over de begroting Koninkrijksrelaties/BES-fonds wordt gestemd.

Later een volledig overzicht van aangenomen en verworpen moties

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.