Curaçaose minister van Volksgezondheid mag niet meer over corona spreken

Willemstad – Premier Gilmar Pisas heeft publiekelijk afstand genomen van de bewering van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga (MFK) dat het middel ivermectine effectief zou zijn tegen corona.

De bewindsvrouw, die van beroep arts is, deed haar omstreden uitspraak in een televisie-uitzending. Het leidde tot een stroom verontwaardigde reacties uit medische kringen. Het anti-parasitaire middel ivermectine, dat op het eiland in het illegale circuit verkrijgbaar is, kan ernstige bijwerkingen hebben. Dat het zou helpen tegen Covid is niet aangetoond.

Pisas heeft zijn partijgenote erop aangesproken, maar ziet in het incident (een “leermoment”) geen reden haar te ontslaan. Wel is het Pietersz-Janga, geen overtuigd voorstander van vaccineren, niet meer toegestaan het woord te voeren over de coronapandemie, melden lokale media.

Afgelopen weekend werd op Curaçao een mijlpaal bereikt: 100.000 inwoners hebben inmiddels tenminste één prik gehad. Met een percentage van 60% volledig gevaccineerden loopt het eiland wel achter op Aruba (71%) en Bonaire (73%).

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.