KNMI: Opwarming van de aarde is een serieuze bedreiging voor BES-eilanden

De Bilt – De opwarming van de aarde kan op termijn een serieuze bedreiging voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba vormen. De eerste moet als gevolg van de klimaatverandering rekening houden met een stijging van de zeespiegel, de andere twee krijgen daardoor te maken met orkanen die vaker uitgroeien tot de zwaarste categorie.

Daarvoor waarschuwt het KNMI in het vandaag gepresenteerde rapport Klimaatsignaal’21. Het is voor het eerst dat in deze periodieke uitgave een apart hoofdstuk gewijd is aan Caribisch Nederland. Ook bij de presentatie van het rapport werd stilgestaan bij de impact die de klimaatverandering op de BES-eilanden kan hebben.

Klimaatsignaal’21 is gebaseerd op het in augustus verschenen IPCC-rapport en eigen onderzoek van het KNMI. Met het rapport wordt de urgentie van de zich snel voltrekkende klimaatverandering benadrukt. In de in 2023 te publiceren klimaatscenario’s zal het KNMI eveneens apart aandacht besteden aan wat Bonaire, Sint Eustatius en Saba te wachten staat als gevolg van klimaatverandering.

KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven overhandigt het rapport Klimaatsignaal’21 aan staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees hier het gehele Klimaatsignaal’21

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.