Flamingo Airport speelt in op extra drukte

Kralendijk – Vooruitlopend op de uitvoering van het masterplan worden op Flamingo Airport overbruggingsmaatregelen genomen om de passagiersgroei beter op te vangen.

Ten behoeve van arriverende reizigers komt er een overkapping zodat zij in de wachtrij niet meer in de volle zon staan. De aankomsthal wordt met circa dertig procent vergroot en voorzien van een nieuwe en langere bagageband. In de terminal zijn twee grote ventilatoren (met een diameter van ruim zeven meter) geïnstalleerd voor het comfort van incheckende passagiers.

Voor de financiering van het masterplan gaat Bonaire International Airport NV in de komende tijd in gesprek met banken, pensioenfondsen en andere publieke partijen. Bouwbedrijven worden uitgenodigd creatieve contractvormen te presenteren. Van het masterplan maakt onder meer de bouw van een nieuwe terminal voor internationale vluchten deel uit.

Naast capaciteits- en comfortverhogende ingrepen worden ook de veiligheidsadviezen van de Inspectie Luchtvaart en Transport uitgevoerd. Zo komt er een nieuw platform op grotere afstand van de start- en landingsbaan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.