Arrestaties wegens fraude bij wederopbouw luchthaven Sint Maarten

Philipsburg – Bij de opruimings- en reparatiewerkzaamheden op Princess Juliana International Airport na orkaan Irma blijkt te zijn gefraudeerd. In verband daarmee zijn door het Recherchesamenwerkingssteam (RST) vrijdag huiszoekingen gedaan in twee woningen bij twee bedrijven. Er zijn twee arrestaties verricht.

Na aanwijzingen te hebben gekregen dat er bij het herstel van de luchthaven met wederopbouwgeld was gefraudeerd, is het Openbaar Ministerie het onderzoek ‘Mitte’ gestart. Dat wordt onder leiding van het Team Bestrijding Ondermijning door het RST uitgevoerd.

Of er gefraudeerd is met geld uit het door Nederland geschonken wederopbouwfonds is niet bekend. Bij de donatie van in totaal 550 miljoen euro is er destijds uit vrees voor corruptie en fraude voor gekozen de Wereldbank als beheerder en toezichthouder in te huren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.