Minister Van Engelshoven bezoekt Bonaire

Den Haag – Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt in de nadagen van het kabinet nog snel een werkbezoek aan Nederlands zonnigste gemeente: Bonaire.

Maandag staat het bezoek in het teken van het onderwijs. Gedurende het eerste dagdeel bezoekt de minister onder meer de Brede School Papa Cornes, één van de scholen die aankomende leraren opleidt via het concept van Samen Opleiden & Professionaliseren, een leerwerkbedrijf en de IT Academy van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en geniet zij van een lunch bij restaurant Chez Nous, voorbereid door VMBO-leerlingen en uitgeserveerd door SLP-leerlingen van de SGB.

Verder staat er een gesprek met leden van het Bestuurscollege op het programma, waar onder andere zal worden gesproken over de doorstroomproblematiek van studenten, de inzet voor de onderwijsagenda 2022-2026, cultuuronderwerpen/cultuurconvenant en onderwerpen die op het ministerieel Vierlandenoverleg begin 2022 worden geagendeerd.

Dinsdagochtend spreekt de minister het voltallige Bestuurscollege, en brengt ze een bezoek aan de openbare bibliotheek, waar zij samen met gedeputeerde Nina den Heijer een intentieovereenkomst zal ondertekenen die ertoe moet leiden dat de bibliotheek zich tot een volwaardige voorziening kan ontwikkelen. Aansluitend zal de bewindsvrouw de bouwlocatie van de restauratie van Cocari II in Rincon bezoeken. Na de middag heeft ze een ontmoeting met enkele Top-trainees en gaat ze in gesprek met EQ Bonaire over LHBT-rechten.

Op de laatste dag (woensdag) gaat Van Engelshoven naar Rincon waar ze een bezoek zal brengen aan Mangazina di Rei en aan Kolegio San Luis Beltran waar ze een muziekles zal bijwonen van het leerorkest.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.