Curacao

Curaçao koerst op lager tekort af

Willemstad – Curaçao koerst af op een aanzienlijk lager financieel tekort dan begroot. Over het eerste half jaar bedroeg het negatieve saldo 249 miljoen gulden. Voor heel 2021 werd tot nu toe rekening gehouden met een tekort van 761 miljoen.

De inkomsten lopen in de eerste 6 maanden in de pas met de begroting: 646 miljoen. Maar er is met 895 miljoen aanzienlijk minder uitgegeven, vooral aan goederen en diensten. Het eindresultaat kan zelfs 40 miljoen gunstiger uitpakken omdat bij de inkomsten de opbrengst van de bijzondere invoerrechten op benzine nog niet zijn opgenomen. Bovendien begint de economie dankzij het toerisme op te krabbelen.

Lees hier de beoordeling van het College financieel toezicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.