Antilliaanse oud-premier Liberia-Peters gastspreker op D66-congres

Den Bosch – Voormalig minister-president van de Nederlandse Antillen Maria Liberia-Peters is gastspreker op het komende partijcongres van D66. Onderwerp van haar voordracht is ‘leiderschap’.

Het congres wordt op 13 november gehouden in Den Bosch. Het is de eerste keer sinds het uitbreken van de coronapandemie dat de D66-leden weer fysiek bijeenkomen. Tijdens het congres “staan we stil bij onze overwinning in maart, blikken we vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen en vieren we onze 55e verjaardag”, kondigt de partij aan.

Liberia-Peters (80) was tussen 1984 en 1994 in totaal 8 jaar premier voor de christendemocratische Nationale Volkspartij PNP. In 1993 voerde zij campagne voor een status aparte voor Curaçao (naar voorbeeld van Aruba), maar in een referendum wees 75% van de bevolking die optie af waarna zij het ontslag van haar kabinet indiende.

Liberia-Peters is lid van de Raad van Vrouwelijke Wereldleiders, een internationaal netwerk van huidige en voormalige vrouwelijke presidenten en premiers ten behoeve van vrouwenzaken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.