Bonaire

Curaçaose voorgangers tegen homoseksuele hofpresident

Willemstad – De associatie van christelijke voorgangers op Curaçao keert zich tegen de voordracht van een nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. “Hoe kan de bevolking vertrouwen hebben in het gerecht als er een openlijk homoseksuele man wordt voorgedragen als hofpresident”, schrijft de APK in een persbericht.

De voorgangers ageren ook tegen het vorige maand uitgesproken vonnis van de rechtbank in Willemstad dat de overheid paren van hetzelfde geslacht gelijk moet behandelen als heterostellen. Bij de afwezigheid van het homohuwelijk moet de overheid tenminste het geregistreerd partnerschap invoeren zodat alle paren op een gelijke behandeling kunnen rekenen.

De APK spreekt over ‘activistische rechters’ die het homohuwelijk mogelijk maken en haalt Hongarije aan als voorbeeld dat navolging verdient. Het waren, aldus het persbericht, “hysterische homo’s” die in Europa tegen de homofobe wetgeving demonstreerden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.