Curaçaose minister Volksgezondheid promoot omstreden middel tegen Covid-19

Willemstad – Minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga (MFK) heeft in een tv-interview promotie gemaakt voor het gebruik van het omstreden Ivermectine tegen Covid-19, zo bericht het Antilliaans Dagblad. De bewindsvrouw beweerde dat is aangetoond dat in zekere hoeveelheden milligram goede resultaten zijn behaald. Als het middel al effect zou hebben, zijn zulke hoge doseringen nodig dat het andere ernstige gezondheidsrisico’s heeft, zo is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken.

Minister Pietersz-Janga, van wie bekend is dat zij geen overtuigd voorstander van vaccineren is, raadde de kijkers aan vooral veel limoen te drinken en knoflook en gember te eten vanwege de veronderstelde ontgiftende werking. Ook pleitte zij voor een gezonde leefstijl. Bij wie gezond eet, voldoende slaapt, geen alcohol nuttigt, genoeg vitamine C, zink, calcium en magnesium tot zich neemt zal het virus volgens haar niet snel toeslaan. Drink veel kleine slokjes dranken zonder ijs, voegde de minister eraan toe.

Vanuit medische kringen op Curaçao is geschokt gereageerd op de beweringen van Pietersz-Janga die van beroep arts is. Sinds maart 2020 zijn er op het eiland (150.000 inwoners) 17.000 coronabesmettingen geregistreerd. In 744 gevallen leidde dat tot ziekenhuisopname. Tot nu zijn 169 mensen aan Covid-19 overleden. Van de besmetten die de afgelopen periode zijn opgenomen is 93% niet gevaccineerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.