Nationaal Archief presenteert de tentoonstelling ‘Kòrsou-Curaçao’

Den Haag – Het Nationaal Archief bereidt een geheel aan Curaçao gewijde tentoonstelling voor. De tentoonstelling ‘Kòrsou – Curaçao’ combineert archiefstukken met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijkje in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Ook komen Curaçaoënaars van nu aan het woord over de onderwerpen uit de tentoonstelling. Daarin zijn interviews en foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de Curaçaose fotograaf, documentairemaker en culturist Selwyn de Wind. Tien kunstenaars en artiesten laten met hun werk zien hoe zij aankijken tegen slavernij, veerkracht, de samenleving en het bestuur. Gastconservator Dyonna Benett stelde de tentoonstelling samen in nauwe samenwerking met adviseurs uit zowel Nederland als Curaçao.

De tentoonstelling is te bezoeken van 16 december 2021 t/m 23 oktober 2022 in het Nationaal Archief in Den Haag. De teksten zijn in het Nederlands, Papiaments en Engels.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.